За да направите успешно Вашето търсене, тук можете да намерите пояснения за това как трябва да изберете данните за имота, който Ви е необходим и какви данни съдържат самите полета в търсене.

Поле " Оферта № "-съдържа номера на офертата в картотеката на нашата фирма и е уникален, единствен за всяка оферта. Състои се само от цифри. Той ще Ви бъде много полезен и ако решите да се свържете с нас по e-mail или по телефона, защото можете да получите най-бързо необходимата Ви информация за имота, като го съобщите, или подадете заявка за оглед без да се налага да давате други данни за имота.
Поле " Вид "-съдържа типа на имота-гараж, жилище, офис и др. За Ваше улеснение, по-долу е описано какво се има в предвид за всеки тип имот:
-административен-съдържа офис в офис сграда, учреждение
-вила-вила в чистия си вид, но все пак може да се ползва и целогодишно, така че ако търсите жилище или офис на тихо място, или извън централната градска част може евентуално да потърсите и в този тип имот
-гараж-гараж в чистия си вид
-жилище-имот за живеене, но ако е необзаведен, дори понякога и обзаведен може да Ви устройва и ако търсите офис
-заведение-тук ще намерите ресторант, кафе, сладкарница, бистро, пицария, клуб, дискотека и др.
-земеделски-земеделска земя, стопанство и др.
-къща-самостоятелна къща, която може да е подходяща за жилище, офис, склад и др. така че когато търсите последните потърсете и в това поле
-магазин-помещение подходящо за търговия, в повечето случаи на кота 0, но може да Ви устройва ако търсите офис или склад, така че ако търсите последните потърсете и в него
-офис-имот подходящ за фирмени нужди, но когато търсите офис, може да потърсете и в жилище, къща, магазин, административен-те също са подходящи за офис
-парцел-парцел в чистия си вид
-промишлен-помещение за промишлени цели и производство
-склад-в чистия си вид, но когато търсите подобно помещение, непременно потърсете и в магазин, къща, гараж, дори жилище
-хотел-хотел в чистия си вид или жилище, което се дава под наем краткосрочно на хотелски начала, ако търсите хотел непременно потърсете и в къща, вила-те също могат да Ви устройват като помещения.
Поле " Квартал "-тук ще намерите кварталите в гр. София, като можете да ги изберете самостоятелно или групирани в район-например Запад-1 и 2 включва всички квартали ориентирани в западната част на града, като 1 означава-по-близката част до центъра, 2-малко по-отдалечената от центъра, същото се отнася за Юг-1 и 2, Изток 1 и 2. Лозенец и Център са самостоятелни райони, а квартал " Зона Б5 " при нас попада в район Център, поради непосредствената си близост до него. След всеки квартал в резултата ще получите ориентир-нещо известно находящо се в близост до имота, две най близки пресечни улици, известна обществена сграда и др. Ако някой от кварталите не Ви е познат или въобще не сте чували за него, можете да използвате картата вдясно на първа страница.
Поле " Стаи "-съдържа брой стаи на имота, като имайте в предвид, че един имот се състои от определен брой помещения разпределени по следния начин-балкон, коридор, кухня или кухненски бокс, хол, спални помещения, санитарен възел, мазе, таван. Специално за апартаментите трябва да поясним, че като брой стаи 1 стаен апартамент означава кухня и стая, едностаен и гарсониера е едно и също, въпреки че повечето хора ги смятат за различни, а боксониера се разбира в случай когато има само стая с кухненски бокс в едно помещение и санитарен възел , 2 стаен апартамент означава-кухня или кухненски бокс, хол и стая, 3 стаен апартамент означава кухня или кухненски бокс, хол и 2 стаи и т.н.
Можете да търсите определен брой стаи-например само 1 стаен апартамент, тогава и в първото и във второто квадратче на полето за търсене изберете 1 , или да търсите 1 или 2 стаен апартамент, тогава в първото квадратче изберете 1, а във второто 2. След броя стаи във резултата ще получите и разпределението на стаите-непреходен-отделни стаи, преходен-в някои от стаите се влиза само през други стаи, тук ще намерите и дали има отделна кухня или е кухненски бокс и др. Допълнителните площи към имота, като гараж, двор, паркомясто или места, мазе, таван и др. ще получите в резултата към имотите в които има налични такива. Винаги задавайте от малко към голямо число, например от 1 до 2, в противен случай няма да излезе резултат.
Поле " Площ "-съдържа квадратурата в квадратни метри на имота, като цифрата която е посочена е чистата използваема площ. Това е важно защото по нотариален акт обикновено се посочва квадратурата заедно с общите части от сградата или с балконите, така че един апартамент от 70м?, реално става 50м?. За сравнение един стандартен панелен апартамент е 1 стаен-45м?, 2 стаен-65м?, 3 стаен-около 90м?, и т.н.
Поле " Етаж "-съдържа етажа на който се намира имота. Може да изберете само на конкретен етаж, например 2, тогава в първото квадратче избирате 2, във второто също. Можете да изберете и етажи от….до, като ние Ви препоръчваме да изберете този начин на търсене. В резултат ще получите и дали имота е със самостоятелен вход, дали е обезопасен, дали има асансьор, от колко етажна сграда е и др. пояснения.
Когато търсите по етаж, трябва да имате в предвид, че:
-кота 0 означава на нивото на земята, обикновено това са магазинни помещения, като тук се намират и помещения които са под кота 0 или под нивото на земята, което е упоменато в резултата изрично дали е изцяло под нивото на земята-сутерен или частично-полусутерен.
-етаж 1 означава чист първи етаж, който може да бъде партер-само с няколко стъпала над нивото на земята, етаж 1 висок-поне 1.80 над нивото на земята, а също така над гаражи, над магазини, над партер. В последните три случая реално имота се намира на втори етаж.
Винаги задавайте от малко към голямо число, например от 1 до 2, в противен случай няма да излезе резултат.
Поле " Наем "-размера на едномесечния наем на имота. Всички наемни цени са обявени в евро. Можете да изберете конкретен наем, например 100 €, тогава и в двете квадратчета трябва да отбележите 100, или да търсите в определени граници, например от 100 до 150 €. Можете да зададете само долна или горна граница на наема. Винаги задавайте от малко към голямо число, например от 100 до 120, в противен случай няма да получите резултат. Когато избирате наема, който Ви устройва, имайте в предвид, че наемните цени са офертни и са публикувани според желанието на собственика на имота да бъде предлаган на този наем, но голяма част от собствениците са склонни да направят коментар на наема на място, при предложени изгодни условия от Ваша страна-предплата, дългосрочно наемане и др.. В случаи че, търсите до 130 €, може да зададете като горна граница 150 €.
Поле " Тец "-означава централно парно отопление, съответно изберете " да ", ако желаете изрично да има централно парно. Ако не желаете да има , изберете " не" или " локално ". Ако за Вас е без значение дали има ТЕЦ или няма, не избирайте нищо. В резултата ще получите и пояснение, по какъв начин е решена липсата на централно парно отопление, например-подово отопление, с електрическо котле, с електрически печки, с нагреватели в радиаторите. Тук ще намерите и допълнителни " екстри "-камина, климатици.
Поле " Тел "-Изберете " да " ако желаете изрично да има наличен телефонен пост в имота. Ако изберете " не " в резултат ще получите оферти в които в момента няма наличен телефонен пост, но може да се осигури, или въобще собственика не желае да предостави такъв, или има линия-т. е. ако имате Ваш може да го прехвърлите. В пояснения ще получите и всички " екстри "-телефонна централа, няколко телефонни поста, интернет и др.
Поле " Обзавеждане "-Ако изберете " да " в резултат ще намерите всички имоти с уреди и мебели в тях, ако изберете " не " ще намерите всички имоти без каквито и да било мебели и уреди, а само с кухненски шкафове, понякога дори и те може да не са налични. Ако изберете " полу" в резултат ще намерите имоти с частично обзавеждане или само с уреди или само с мебели или по нещо и от двете. Имайте в предвид, че понякога имота се предлага необзаведен, но с възможност да се обзаведе и обратното, за това е добре да прегледате и двата варианта ако имота е в район или квартал който Ви интересува.
Поле " Само със снимка "-ако го изберете в резултат ще намерите всички публикувани имоти със снимки.
Поле " Сортиране "-може да сортирате получените резултати по някоя от посочените в полето данни, за да може по-лесно и бързо да прегледате офертите.
Колкото повече критерии зададете, толкова по малко публикувани имоти ще получите в резултат. Много често сме склонни да правим компромис с някои от нещата с които сме свикнали, така че когато търсите преценете доколко държите имота да отговаря 100% на Вашите желания и с кои от изискванията в момента или в последствие може да направите някакъв компромис.